PSYKOTERAPEUT, PSYKOLOG, PSYKIATER

Det kan være svært for mange at finde ud af, hvad der dækker ens behov. Skal du vælge en psykoterapeut, en psykolog eller en psykiater, hvis du har brug for terapi? Her kan du læse lidt mere, som forhåbentlig kan hjælpe dig i dit valg.

Psykoterapeut

Kravene til at blive psykoterapeut er, at man som minimum har en mellemlang social- eller sundhedsfaglig uddannelse, samt har taget en psykoterapeutisk uddannelse, som består af basiskursus på ca. et år, og efterfølgende tager en uddannelse, der varer minimum 3 år.
Psykoterapeut titlen er ikke beskyttet, derfor skal man alvorlig overveje at vælge en psykoterapeut, der er medlem af Psykoterapeutforeningen, for at sikre sig en kvalificeret terapeut.

Psykoterapeutforeningen, stiller høje krav til uddannelsen og evaluerer løbende de forskellige uddannelsesinstitutioner, de har godkendt, for at kontrollere, at de stadig lever op til deres krav.

På deres hjemmeside kan man læse mere om, hvilke psykoterapeutiske uddannelsesinstitutioner, der er godkendt af Psykoterapeutforeningen. Du kan også finde en oversigt over psykoterapeuter, der er medlem og opfylder foreningens krav til uddannelse og erfaring.

Som uddannet psykoterapeut, er der mange ting, jeg kan hjælpe dig med:

  • Har du stress, angst eller depression, kan kognitiv terapi være en god løsning for dig
  • Påvirker traumer dit liv, er det noget, vi kan arbejde med
  • Ønsker du hjælp til at få det bedre med din partner, tilbyder jeg også parterapi

Terapi kan foregå på min klinik i Vejle, hos dig selv, eller online.


Psykolog

Psykolog er en beskyttet titel. Det betyder, at vedkommende har taget en lang, teoretisk uddannelse på en offentlig uddannelsesinstitution, og har bestået de eksaminer, der kræves for at blive uddannet psykolog.

Under uddannelsen lærer en psykolog teorierne omkring den menneskelige psyke, men har ikke nødvendigvis lært at lave praktisk terapi, de har blandt andet lært teorierne omkring det, og teorierne omkring den menneskelige psyke og livets faser. En del psykologer har overenskomst med sygesikringen – men du vil typisk opleve, at det er nærmest umulig at få offentlig tilskud til psykolog bistand, med mindre du eller familie har haft livstruende sygdom, eller du har depression, og er under 39 år.

En del psykologer vælger efter uddannelse, at tage en psykoterapeutisk uddannelse, for at blive gode til at lave terapi.


Psykiater

Psykiater betyder først og fremmest, at vedkommende er uddannet læge. Dernæst har de taget en specialuddannelse i psykiatri. Psykiatere er de eneste behandlere af psyken, der må ordinere medicin.

Kontakt mig på tlf. 51 21 88 44 eller på email.
Jeg ser frem til at høre fra dig.

Ring til mig