ANGST

Styrer angst din liv? – det behøver du ikke leve med.
På min klinik i Vejle møder jeg mange mennesker der døjer med angst i en eller anden form. Jeg har rigtige gode resultater med angstbehandling med kognitiv terapi, og du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for hjælp til at håndtere din angst, og komme videre med dit liv lige nu.

Alle mennesker kan blive bange, føle angst og frygt, det er naturlige menneskelige reaktioner. For nogle mennesker kommer det til at dominere deres liv. Det kan måske endda blive invaliderende. Der er mere end 100.000 danskere, der lider af angst, der er behandlingskrævende. Tendensen til angst er stigende. Mange går med en følelse af et stigende pres. De bliver mere stressede, og kommer derved til at føle angst.

Der findes 3 forskellige slags angst:

1. Generaliseret angst

Du kan gå og føle dig bange og bekymret en stor del af tiden. Det kan komme til at gå ud over dit arbejde, eller du kan få besvær med at få familielivet til at fungere. Mange har en tendens til at få en mere kontrollerende adfærd. Hvis det drejer sig om bekymring i mange af livets forhold, vil behandling af længere varighed ofte være nødvendig.

2. Panikangst

Kan du opleve, hvis du pludselig får et angstanfald. Symptomerne kan være hjertebanken, du begynder at svede, der kan opstå rysten, og du kan hyperventilere. Du kan blive bange for at besvime. Kroppen reagerer på denne måde, fordi den tror, at der er fare på færde. Det er ikke noget, der hverken kan forklares eller styres. Mange, der har besvær med panikangst, begynder at drikke eller tage stoffer, for at undgå at mærke symptomerne på angst. Dette kan føre til isolation.

3. Fobisk angst

Kan opleves som et ubehag med en stærk frygt, som kan overmande dig. Du kan være fobisk angst for mange ting, f.eks.

Højder, fly, åbne pladser, lukkede rum, mørke, mange mennesker, blod, smerte, hospitaler, sygdom, tandlæger, edderkopper m.m.

Der er mange andre ting, mennesker kan føle fobisk angst for.

Behandling af angst

Den mest almindelige behandling af angst er kognitiv terapi. Der findes mange redskaber indenfor kognitiv terapi, vi kan arbejde med, og der er god succes med behandlingerne.

Eksamensangst eller eksamensskræk

Er du en af de rigtig mange mennesker, der slås med eksamensangst så kan jeg hjælpe dig.

Kontakt mig på tlf. 51 21 88 44 eller på email.
Jeg ser frem til at høre fra dig.

Ring til mig