MOTORISKE FØLGER

Lammelser

En skade i din højre hjernehalvdel kan give lammelse i din venstre kropshalvdel – og omvendt.

Rigtig mange mennesker får det svært med at bevæge sig. Dette sker på grund af, at mange bliver helt eller delvist lammet i den ene halvdel af kroppen.

På grund af den lammelse, kan det være svært for dig, at bevæge dig rundt hjemme, for eksempel når du vil lave mad, eller gøre rent. Måske er der en trappe til din bolig, der gør det svært at komme ud, eller du kan blive meget mere træt, end du er blevet tidligere.

Du kan også blive stakåndet, og have svært ved at holde til at gå ret langt, måske også at finde ud af, hvordan du skal gøre det. Din kondition kan virke helt ændret.

Nedsat styrke

Hjernen kan måske ikke få givet dine muskler rigtig besked, hvis det er lige der i hjernen, hvor din skade sidder, der har med din motorik at gøre. Derfor kan det virke som om, der slet ingen muskler er mere, men det er forbindelsen til dem, der er skadet, ikke musklerne. Dette kan gøre, at du bliver meget hurtigt træt.

Spasticitet

Dine musklers spænding i den ene kropshalvdel (også i ansigtet) kan være ændret. Den kan være enten for lav eller for høj, derved kan du få besvær med at styre bevægelser. Spasticitet forekommer ofte efter en hjerneskade.

Problemer med balance og svimmelhed

Du kan føle dig usikker og famlende. Måske kan de, der ikke ved, du har fået en hjerneskade, tro, at du beruset. 

Kontakt mig på tlf. 51 21 88 44 eller på email.
Jeg ser frem til at høre fra dig.

Ring til mig